Ridesharing Potential

Descripció del projecte

Category
BD4SG
URL
 Visit online
Ridesharing Potential

Objectiu
Ridesharing és un projecte per reduir l’ús del cotxe, especialment durant les hores de desplaçament. L’objectiu és reduir el temps i cost de desplaçament de les persones, i també millorar la mobilitat de la ciutat en general (reducció del trànsit i de la contaminació).

Descripció
El projecte es basa fent coincidir els usuaris amb perfils semblants de desplaçament a la ciutat. Gràcies a les innovacions tecnològiques dels dispositius mòbils i xarxes socials, poden fer que la programació dels viatges sigui molt més fàcil.

Descripció tècnica
Per avaluar el potencial de RideSharing s’utilitza la informació espaciotemporal i social extreta de les dades del telèfon mòbil. Amb els CDR (Call Description Records) es poden trobar mostres de trajectòries per a una gran població d’usuaris, i els seus gràfics parcials de xarxes socials. S’han utilitzat CDR a Madrid i Barcelona, per al període de setembre a desembre de 2009. Per a Madrid s’han rebut més de 8 milions de trucades, de 5 milions d’usuaris, i per a Barcelona més de 4 milions i 50 milions de trucades de 2 milions d’usuaris. També s’han observat diferents tipus de conjunts de dades, que estan disponibles públicament. Mitjançant l’API de Twitter Streaming, s’han obtingut tweets geoetiquetats per a 2 ciutats dels Estats Units: Nova York i Los Angeles. S’obtenen més de 5 milions de tweets per a Nova York de més de 200 K usuaris, i més de 3 milions de tweets per més de 150K usuaris a Los Angeles.

Resultats i beneficis
A partir de dades mòbils s’extreu: (1) ubicacions d’inici / treball, (2) distribució de temps de sortida, (3) gràfics socials (per exemple, des de les trucades telefòniques), i es valora el potencial de Ridesharing assumint una distància de tolerància d’1 km i de retard de 10 minuts. Si els usuaris estan disposats a compartir un viatge amb desconeguts Ridesharing pot tenir un gran potencial (més del 50%). Ridesharing també té un potencial significatiu fins i tot quan s’introdueixen restriccions socials; si els usuaris estan disposats a compartir un viatge amb un grau de connexió (amics-amics), el potencial de muntar a la recerca pot arribar fins al 31%.

 

Entitats i empreses
Telefonica I+D

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!