Visual Analytics: Detecció de pisos sense llicència turística a Barcelona

Descripció del projecte

Category
Casos d'èxit

La proliferació de les webs que aposten per l’anomenada economia col·laborativa ha fet que molta gent aposti per llogar els seus pisos a turistes a través d’aquestes opcions, fet que ha comportat fortes polèmiques en alguns barris de Barcelona. És per això que l’Ajuntament de Barcelona ha decidit intervenir-­‐hi i exigir a tots els pisos turístics que tinguin una llicència per poder operar com a tals.

Així, per saber quants i quins dels pisos que s’ofereixen a internet tenen aquesta llicència, el client tenia la necessitat de poder trobar tots els pisos de manera fàcil i ràpida i poder comparar la llista amb la base de dades de pisos amb llicències oficials.

Per aconseguir trobar tots els pisos turístics que s’ofereixen a la ciutat, Quantion va intervenir amb la seva eina Visual Analytics.

Resultats:

  • Creació d’un mapa de la ciutat amb tots els locals que es poden trobar a Internet per pernoctar a Barcelona, actualitzat en temps real.
  • Visual Analytics converteix una gran quantitat de dades en informació sobre un mapa fàcilment llegible.
  • Poder tenir un control de la situació dels pisos turístics a Barcelona en temps real.
  • Possibilitat de poder avançar-­se a la quantitat de gent que pernoctarà a Barcelona en un mateix dia amb un cert temps d’antelació.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!