Data Transparency Lab

Descripció del projecte

Category
BD4SG
Data Transparency Lab (DTL)

Objectiu
L’objectiu principal del DTL és generar programari en favor de la transparència.

Descripció
El DTL és una comunitat de tecnòlegs, recercaires, responsables polítics i representants de la indústria que treballen per avançar en la transparència de dades personals en línia a través de la investigació i el disseny. El DTL és una col·laboració interinstitucional que busca crear una comunitat global que treballen per avançar la transparència de dades personals en línia a través de la investigació científica, la innovació i el disseny.

Descripció tècnica
Fonts de dades: Dades personals.

Resultats i beneficis
Finançar la recerca en l’àmbit acadèmic que tingui en consideració les pràctiques relatives en matèria de dades personals en línia;
Desenvolupar eines i programes que conscienciïn i atorguin als usuaris poder per controlar les seves dades personals
Treballar conjuntament amb investigadors i grups d’interès per crear consciència sobre problemes relatius a l’ús de dades personals.
Produir eines i recomanacions de bones pràctiques relatives a la transparència de dades personals en línia perquè puguin servir de suport a futurs programes governamentals i d’organitzacions.
Posar en contacte i potenciar possibles col·laboracions entre la indústria i investigadors que treballen en aquest camp per desenvolupar aplicacions pràctiques.
Conscienciar sobre les dades personals que estan en poder de les empreses i administracions, com els usen i com els usuaris poden exercir els seus drets sobre ells.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!