Descripció del projecte

Category
BD4SG
URL
 Visit online
D-CENT Decentralised Citizens ENgagement Technologies

Objectiu

D-CENT (Decentralised Citizens ENgagement Technologies)  accelera la innovació en l’ús d’Internet per ajudar a comunitats de ciutadans a l’hora de col·laborar per afrontar reptes socials.

Descripció

Malgrat el seu enorme potencial per transformar la presa democràtica de decisions o per permetre que els ciutadans dissenyin el seu destí econòmic, Internet està convergint a un sistema molt centralitzat. D-CENT crea una plataforma bottom-up, descentralitzada i oberta per l’empoderament col·lectiu basat en la integració de serveis oberts d’èxit. Els seus experiments pràctics aborden tant exercicis de democràcia directa com enfocaments a monedes socials digitals.

Descripció tècnica

Fonts de dades: Social media (Facebook i Twitter), webs d’agregació de notícies (Menéame) i eines de participació ciutadana (Decidim Barcelona, Decide Madrid, DemocracyOs i Participa).

Tecnologies principals utilitzades: Elasticsearch, Kibana, D3.js, python i Matlab.

Resultats i beneficis

La investigació s’ha centrat en les noves formes de democràcia,  participació ciutadana i empoderament  econòmic. Una anàlisi tecno-socioeconòmica integrada s’ha dut a terme en els models d’organització dels moviments socials emergents, els nous models econòmics basats en comú del coneixement, xarxes socials distribuïdes, sistemes d’identitat, nous models per al control ciutadà de les dades personals i socials, la privacitat i la seguretat de disseny.

Entitats i empreses

Nesta, Citizens Foundation, CNRS ‐ Centre d’economie de la Sorbonne, Dyne.org, Forum Virium Helsinki, International Modern Media Institute, Open Knowledge Foundation, Univerditat oberta de Catalunya, ThoughtWorks, World Wide Web Consortium.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!