Entrevista a Albert Vergés, guanyador del Big Data Talent Award 2017

27 juliol 2018
Comments 0

Category blog
27 juliol 2018, Comments 0

“El fet que aquest premi s’entregui en un congrés de renom en l’àmbit del big data, m’ha obert noves oportunitats”

Albert Vergés va guanyar el premi del millor treball final de màster de Big Data a la darrera edició dels Big Data Talent Awards 2017.

Com et vas assabentar de la convocatòria dels Big Data Talent Awards?

A través de la Universitat on estava cursant el máster. Al finalitzar el treball i, una vegada avaluat, se’m va fer la proposta de presentar-lo en aquesta convocatòria. Sense plantejar-me que el meu projecte pogués ser candidat al premi i animat per la persona que em va tutoritzar el projecte, vaig pensar que podia ser una bona oportunitat per aprofitar la feina feta i donar-li més visibilitat.

 

Com va sorgir la idea del treball de final de màster?

En una fase anterior de la meva carrera professional vaig estar lleugerament vinculat al món de la Formació Professional. Un company de feina d’aquella època que posteriorment va muntar una empresa dedicada a formació i indústria m’havia transmès en diverses ocasions la manca d’algun tipus de suport que servís de guia per dissenyar polítiques educatives i, alhora, ajudés a l’orientació dels joves. En aquest sentit, vaig pensar que el projecte final de màster era el moment ideal per desenvolupar el prototip d’una eina que cobrís aquestes necessitats.

 

Què ha suposat rebre el premi Big Data Talent Award per la teva carrera?

En primer lloc, ha estat una gran satisfacció personal, després de l’esforç que va suposar desenvolupar el projecte de forma combinada amb la meva jornada laboral habitual. A més, el fet que aquest premi s’entregui en un congrés de renom en l’àmbit del big data, m’ha obert noves oportunitats ja que, per una banda, algunes empreses s’han posat en contacte amb mi interessades en el projecte i, per l’altra, se m’ha proposat col·laborar en un curs de formació online vinculat al món de la ciència de dades i el Big Data.

 

Actualment a què et dediques?
Actualment sóc el responsable d’operacions d’una companyia que es dedica a l’escolta dels mitjans i consumidors per generar insights i elaborar estratègies de Marketing i Comunicació. En aquest sentit, la meva feina consisteix en optimitzar els processos d’un negoci on les dades i el Big Data són l’eix fonamental de l’activitat de l’empresa.

 

Participes en altres activitats de divulgació científica?

En aquests moments no.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!